ВИРОЩУВАННЯ ПОМіДОР ЗА МЕТОДОМ МАСЛОВА. ЗБІЛЬШЕННЯ ВРОЖАЮ В 8 РАЗ!

Спостерігаючи протягом багатьох років за розвитком томатних рослин, я прийшов до висновку, що для того, щоб забезпечити налив великої кількості плодів, потрібна потужна коренева система.

Loading...

Збільшити її я пробував двома способами.

Перший — посадка розсади не вертикально, як це зазвичай прийнято, а лежачи. У заздалегідь підготовлену борозну укладаю не тільки корінь, але 2/3 стебла, попередньо видаливши з цієї частини листя. Засинаю шаром грунту в 10-12 см.

Укладають рослину строго з півдня на північ, щоб вона в міру зростання тягнулося до сонця, випрямлялось і росло вертикально. На закопаній частині стебла швидко утворюються корені, які включаються в загальну систему харчування (мал. 1). Причому ці коріння по своїй величині і ефективності в кілька разів перевершують основний.

Тепер про другий спосіб.

Він ще простіший і доступний кожному . Я пропоную деякі пасинки на помідорових рослинах не видаляти, а використовувати, щоб зробити кореневу систему моцнішу. Як? Дуже просто. Перші бічні пагони — пасинки не видаляю, а даю їм відрости довшими. Зриваю з них листя, пригинаю до землі і прикриваю шаром грунту в 10-12 см.

Прикопані пасинки швидко йдуть у ріст. Уже через місяць їх важко відрізнити від основної рослини і по висоті, і за кількістю достигаючих плодіів.

Характерно, що рясне плодоношення починається в безпосередній близькості від землі.

Попутне, питання: чи можна скористатися цим способом, якщо помідорна розсада вже висаджена в грунт звичайним методом?

Не маючи можливості в домашніх умовах отримати переросла розсаду, щоб у неї булотовсте стебло, я її висаджую вертикальним способом в грунт неопалюваної теплиці. Деякий час даю їй відрости, зміцніти, а потім, практично вже на стадії початку плодоношення, пересаджую по-своєму методу, лежачи.

Зауважу, помідорні рослини не тільки не бояться частих пересадок, а, навпаки, по-моєму, люблять їх. Після кожної пересадки рослина ще краще вкорінюються, дуже швидко набирає силу, добре росте і рясно плодоносить.

Багатого Вам врожаю!!!

Источник



Добавить комментарий