ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ТРИМАЄТЬСЯ ТЕМПЕРАТУРА 37,2

Сама банальна причина — застуда

Якщо кашель, нежить, біль у горлі пройшли, а градусник і раніше показує 37,2 — не лякайтеся, це поширене явище. Подібна температура може триматися ще деякий час після перенесеного захворювання. І це абсолютно нормально — здоров’я відновлюється поступово.

Loading...

Можлива причина — в анемії
>
Брак заліза в організмі цілком може бути причиною підвищеної (субфебрильної) температури. Піднімається вона тому, що при низькому гемоглобіні, який провокує дефіцит заліза, імунна система напружена і подає сигнал про неполадки в такий спосіб. Крім того, в цьому випадку організм стає особливо уразливий перед різними мікробами і може стати жертвою інфекції.

Симптоми залізодефіцитної анемії: сухість шкіри, тріщини в куточках рота, ламкі нігті, відсутність апетиту, порушення смаку та нюху, апатія, депресія.

При підозрі на недостатній рівень заліза потрібно здати аналіз крові вранці натщесерце.

Ознака важкого недуги

Підвищена температура може бути супутником важких захворювань, наприклад, раку або аутоімунних процесів.

Зачекайте лякатися, у цих захворювань є й інші ознаки, які набагато раніше звертають на себе увагу і змушують звернутися до лікаря.

Гормональний збій

Незначне підвищення температури може спостерігатися при збої роботи щитовидної залози. Надлишок тиреоїдних гормонів в крові призводить до порушення енергетичного обміну.

Зверніть увагу на такі ознаки, як серцебиття, пітливість, дратівливість, підвищена стомлюваність, втрата ваги.

Щоб виключити це порушення, потрібно здати аналіз крові на рівень гормонів щитовидної залози вранці натщесерце.

невилікуваних інфекція

Субфебрильна температура може триматися як нагадування про не до кінця вилікуваний хронічному процесі, наприклад, гаймориті, тонзиліті, запаленні придатків.

У цьому випадку потрібно звернутися до лікаря, здати аналіз крові і доліковуватися.

Підвищена …



Добавить комментарий