10 ЗАПОВІДЕЙ ЛЮДИНИ ЯКА ХОЧЕ СХУДНУТИ

Дуже важливо не просто схуднути, а навчитися жити так, щоб скинуті кілограми не поверталися. Як це зробити? Для початку варто засвоїти основні правила — правила гри із зайвою вагою.

1. Не будь заручником ваги, дістань сантиметрову стрічку.

Loading...

Коли худнемо, ми звикли орієнтуватися на вагу. Насправді, куди важливіше об’єма, власне самовідчуття. Ви дістали з шафи джинси які носили до вагітності?
Вдалося застібнути улюблене зі студентських часів плаття? Значить, ви на правильному шляху.
2. Якщо вага стоїть — значить ви на правильному шляху.
Не варто щодня стрибати на вагу і святкувати перемогу над зайвими 300 грамами або сумувати з приводу прбувших 500 гр. Наше тіло — складна багатокомпонентна система, і кожна його складова має свою масу. Цифри на вазі існують тільки для того, щоб в потрібний момент включити мозковий процес і зайвий раз підтвердити: все в порядку, тіло в тонусі. Тому, якщо вага «стоїть», не впадайте в паніку, спокійно чекайте. Організм працює. «Сходинки» в зниженні ваги — це абсолютно нормально і навіть добре. Йде перебудова організму: сотні метрів кровоносних капілярів, що забезпечували згорілий жир, повинні кудись подітися. Дайте час вашому тілу звикнути до нових правил.
3. Вище голови не стрибнеш

Мінус 70 г жиру в день (максимум 150) — це реальний результат для тих, хто почав боротьбу із зайвою вагою. Вище голови не стрибнеш: інші втрати припадають на рахунок метаболічних процесів в організмі і водообміну. Чи варто худнути за їх рахунок?

4. Хто добре спить — той добре худне

8 годин сну — ідеальна умова для тих, хто хоче схуднути. Сон важливий, а нічний сон — подвійно важливий. Адже саме вночі спалюється жир: в цей час активно працює імунна система, запускаються регенерируючі процеси. Саме під час сну організм фіксує ваші денні досягнення. Люди, які мало сплять, значно частіше страждають від онкологічних захворювань, менше живуть і старше виглядають (за інших рівних умов), недосипають, погано знижують вагу.
5. Добрий метаболізм — це для нас головне.

На етапі зниження ваги необхідно ретельно стежити за якістю стільця, оскільки відсоток жирів у раціоні знизився. Якщо проблема існує, можна ввести в звичку пити на голодний шлунок риб’ячий жир або рослинну олію. Про корисні властивості води (теплою кип’яченою на голодний шлунок ) і клітковини теж не варто забувати.
6. Щоб худнути — треба їсти Білкову їжу в першу чергу.

(Білки — 40%, жири -15%, складні вуглеводи — 45%). Чому ці цифри так важливі? Наше тіло складається з клітин (м’язи, органи, нерви), жирів і води. Гідний «рівень життя» клітин — це запорука бадьорості і молодості організму, хороше самопочуття і відмінний зовнішній вигляд. На його підтримку щодня йде близько 70 кКал, тому клітини (активну клітинну масу, АКМ) потрібно «підгодовувати». І робить це саме білок.

7. Раз, два, три, чотири — ноги вище, руки ширше.
Якщо ви вирішили схуднути — вам доведеться подружитися зі спортом. Поїдання відвареного м’яса в якості джерел білка проблему не вирішить. Потрібна фізична активність. При регулярних заняттях спортом створюються сприятливі умови для засвоєння білкової їжі, а значить для підтримки гідного рівня АКМ. Рухайтеся!

8. Пий, пий, не шкодуй!
Про цілющі властивості води відомо чимало. Чим більше п’єш — тим довше живеш. Регулярне споживання води підвищує еластичність шкіри, покращує колір обличчя, знімає сухість і лущення і навіть може вирішити проблеми з травленням. Ніякий крем не володіє таким ліфтинг-ефектом, як стакан води.

9. Їжа не радість, шукайте інші задоволення!

Найчастіше коло наших задоволень замикається на їжі. У свята ми влаштовуємо ситні застілля, з друзями воліємо зустрічатися не в парку, а в кафе, стрес знімаємо не любов’ю і спілкуванням, а великим шматком шоколадного пирога. Це не правильно! Розширюйте коло своїх задоволень: театр, танці, басейн, прогулянка в парку, душевна розмова з подругою, іграшка, зроблена руками вручну, ванна з пелюстками троянд — ви просто забули, що ми їмо для того, щоб жити. І тільки.

10. Дієта не змінить життя, міняйте ставлення

Стрункість — це не вага, це стан тіла. І воно (тіло) має право на щастя. Мало досягти ідеальних форм, потрібно навчитися з ними жити. Мало стати щасливою, потрібно навчиться бути щасливою. А для цього потрібно вкладати сили, час і гроші. Сьогодні, завтра, кожен день, завжди!

https://budvtemi.com/



Добавить комментарий